I oktober förra året invigdes Sveriges första säkerhetspark för byggbranschen. Nu ska 6 000 elever få möjlighet att träna sig i säkerhet här genom ett nytt samarbete med AFA Försäkring. Foto: Byggföretagen

Publicerad den: 2020.6.23

6 000 byggelever ska ”säkerhetsträna”

Arbetsmiljö: Genom ett nytt samarbete mellan AFA Försäkring och Byggbranschens säkerhetspark är målet att 6 000 bygg- och anläggningselever ska få träna på säkerhet i den nya säkerhetsparken vid Arlanda under de närmaste tre åren.

Låst innehåll

På den svenska arbetsmarknaden är yrken inom byggbranschen bland de mest skadedrabbade, både vad gäller arbetsolyckor och arbetssjukdomar. De vanligaste olyckorna i byggbranschen är olika typer av fallolyckor och olyckor med maskiner och verktyg. Genom att träna på olika moment kan man förebygga olyckor och skador.

– Vi kommer att bidra till ”Säkerhetsparken” genom ett treårigt samarbete, som syftar till att utveckla ett utbildningskoncept och erbjuda landets skolor och utbildningar, med koppling till byggbranschen, säkerhetsträning i säkerhetsparken, säger Susanna Stymne Airey, chef för enheten Förebygga på AFA Försäkring.

ANNONS:

Syftet med projektet är att erbjuda landets skolor och utbildningar praktisk säkerhetsträning vid säkerhetsparken.

– Projektet och samarbetet med AFA Försäkring ska bidra till visionen ”Tryggare och säkrare arbetsplatser och praktikplatser med noll olyckor” och skapa förutsättningar för landets gymnasieskolor, högskolor och universitet att införa koncept och metoder för anpassad praktisk säkerhetsträning i sina befintliga utbildningar. Målet är att under perioden 2020–2023 få 6 000 elever, studenter och lärare att genomföra utbildning och träning i säkerhetsparken, säger Berndt Jonsson, nationell samordnare av arbetsmiljöfrågor vid Byggföretagen och ledamot i Säkerhetsparkens styrelse.

Taggar: , , ,

Ann-Louise Larsson

Publicerad den: 2020.6.23

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareMaskinentreprenören