Publicerad den: 2018.12.17

Arbetsgivarna och invandringen

Låst innehåll

Jag har respekt för Sverigedemokraternas väljare. Och för Vänsterpartiets. Och för människor som röstar på Miljöpartiet, Socialdemokraterna, Moderaterna och så vidare. Egentligen har jag respekt för alla människor som med eftertanke och någon sorts förnuft väljer att lägga sin röst på en kandidat som hen har förtroende för i de allmänna valen.

Av samma anledning har jag ingen egentlig respekt för dem som röstar på Kalle Anka-partiet. Eller för andra som på något sätt bara kastar bort sin värdefulla och demokratiska rättighet att rösta fram en ny regering vart fjärde år. Anledningarna kan skifta, men vi har som allom bekant haft en väljarström mot en mer invandringsrestriktiv politik under de senaste åren. Några kanske är rädda för att ”de tar våra jobb”.

ANNONS:

Andra kanske påpekar att det finns en överrepresentation för vissa brott bland vissa invandrargrupper. Åter andra tar upp kulturskillnader, vikten av att först integrera dem som befinner sig här eller att andra europeiska länder borde ta ett större ansvar. Samtidigt – perspektiven är ofta fullkomligt annorlunda hos arbetstagare och arbetsgivare. Där mannen eller kvinnan på fabriksgolvet kan vara skeptisk inför en hög invandringsnivå välkomnar arbetsgivaren ofta densamma. Problemet är nämligen sällan att invandrare tar våra jobb – utmaningen är snarare att vi inte hittar någon att anställa, allra minst någon av oss ur-Svennar.

JOAKIM RÅDSTRÖM

Publicerad den: 2018.12.17

Logga inKom ihåg mig

Skapa användare