Den planerade utbyggnaden av en ny pir på Arlanda stoppas nu tills vidare på grund av pandemins effekter på flygmarknaden. Foto: Swedavia

Publicerad den: 2020.6.16

Arlandas utbyggnad stoppas

Anläggning: Den planerade utbyggnaden av en ny pir på Arlanda stoppas till vidare. Anledningen är att man inte vet inte hur coronapandemin kommer påverka flygmarknaden på sikt.

Låst innehåll

Det är två projekt på Arlanda som nu stoppas av Swedavia, dels ett nytt system för bagagehantering och dels den planerade utbyggnaden med en ny landningsbana och pir för att kunna ta emot större flygplan. Anledningen är att coronapandemin kraftigt påverkat flygtrafiken under de senaste månaderna och att man ser att flygmarknaden kommer att vara påverkade även under resten av 2020 och 2021. Därför gör man nu åtgärder för att fortsätta anpassa verksamheten till lägre trafikvolymer och ett nytt marknadsläge.

– När det gäller flygmarknadens utveckling på lite längre sikt är osäkerheterna stora och vi analyserar nu hur ett nytt normalläge på marknaden kan komma att se ut. Även om vi de närmaste åren inte ser något behov av varken ny terminal- eller bankapacitet, så är det viktigt att bibehålla både flexibilitet och beredskap för att kunna fortsätta utveckla våra flygplatser på längre sikt, säger Swedavias vd Jonas Abrahamsson i ett pressmeddelande.

ANNONS:

Arbetet med den nya piren skulle inletts i år och ha varit klart 2025.

Taggar:

Ann-Louise Larsson

Publicerad den: 2020.6.16

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!