Caterpillar har utvecklat en minigrävare som är både en grävmaskin och en redskapsbärare. Foto: Pon Equipment

Publicerad den: 2018.5.9

Catgrävare med dubbla redskap

Maskiner: Caterpillar har tagit fram en minigrävare som är en kombinerad grävmaskin och kompaktlastare. Flera typer av redskap kan monteras på ett fäste i undervagnen.

Låst innehåll

Cat 304.5 E2 XTC är utvecklad för att passa entreprenörer som arbetar med fibergrävning, landskapsjobb eller mindre servicearbeten. XTC står för Extra Tool Carrier (extra redskapsbärare) och innebär att grävmaskinen kan utrustas med flera typer av traditionella och elektrohydrauliska redskap som monteras längst fram på ett fäste i undervagnen, mellan larvfötterna.

– På det här sättet blir grävaren både en lastmaskin och grävmaskin och användaren kan dra nytta av ett mycket brett arbetsområde och bli ännu mer effektiv, berättar Krister Åkerblom försäljnings- och produktchef för kompaktmaskiner på Pon Equipment.

ANNONS:

Typiska arbetsområden för Cat 304.5E2 XTC är enligt Pon Equipment där flera uppgifter ska utföras. Det kan vara grävarbeten, materialhantering, lastning och enklare schaktning. Tanken är att Cat 304.5E2 XTC minskar behovet av fler maskiner på arbetsområdet och att samma förare kan utföra fler uppdrag med samma maskin.

– Maskinen bygger på ett helt nytt tänkande och är framtagen för att vara så mångsidig som möjligt. Caterpillar är helt ensam på marknaden med den här typen av maskin och det ska bli spännande att se hur den tas emot på den svenska marknaden, fortsätter han.

Cat 304.5E2 XTC kommer att premiärvisas på Svenska Maskinmässan på Solvalla.

Taggar: , ,

Lars-Olof Tandberg

Publicerad den: 2018.5.9

Logga inKom ihåg mig

Skapa användare