Fredrik Holmquist, vd på Maskinia och Hans-Hermann Bergmann, vd på Bergmann meddelar att Maskinia tar över den svenska agenturen för Bergmanns dumprar från årsskiftet. Foto: Maskinia

Publicerad den: 2018.12.3

Dumprar från Bergmann till Maskinia

Maskinleverantörer: Maskinia tar över generalagenturen för Bergmann dumprar i Sverige från EMS. De nya mindre dumprarna blir ett komplement till företagets större dumprar från Doosan.

Låst innehåll

Maskinia är generalagent för Doosan, Case Construction Equipment och Atlas Copco. Från 1 januari 2019 blir Maskinia även generalagent för Bergmann dumprar i Sverige. Bergmann har dumprar med lastkapacitet från 3 till 25 ton. Maskinia ser de nya dumprarna som ett komplement till sina större midjestyrda dumprar från Doosan.

– Marknaden för den här typen av små dumprar växer och med Bergmann kommer vi att bli den ledande leverantören i Sverige, säger Fredrik Holmquist, vd på Maskinia.

ANNONS:

Den nuvarande agenturen för Bergmann innehas av EMS, som har haft svårt att få upp försäljningsvolymen på de tyska dumprarna.

– Bergmann tycker inte att vi har sålt tillräckligt många maskiner. Det är bra dumprar, men de är relativt dyra plus att vårt marknadsfokus legat på våra grävmaskiner. Därför har vi haft svårt att få ut fler än fyra-fem maskiner per år, säger Martin Olsen på EMS.

– Det är aldrig roligt att bli av med en agentur, men det här betyder att vi nu kan lägga allt fokus på våra grävmaskiner från Takeuchi och Hyundai. Och vi önskar Maskinia lycka till med Bergmannagenturen.

Maskinia tar nu över ansvaret för eftermarknaden med service och reservdelar. Den första åtgärden blir att Maskinias tekniker tillsammans med Bergmann kommer besöka alla befintliga svenska kunder för att säkerställa maximal produktivitet och framtida kondition hos dumprarna.

Taggar: , , ,

Lars-Olof Tandberg

Publicerad den: 2018.12.3

Logga inKom ihåg mig

Skapa användare