Publicerad den: 2018.5.18

Dumt att göra byggbranschen politisk

Låst innehåll

Maskinentreprenörerna (ME) och tidningen Maskin-entreprenören har sedan starten varit politiskt obundna. Det är en självklarhet för bransch- och
arbetsgivarorganisationer, men inte alls någon självklarhet när det gäller många arbetstagarorganisationer. LO gör till exempel ingen hemlighet av att man står på social-demokratins sida.

När läget är som det är, så blir det lätt att vissa arbetsgivare börjar se med misstänksamhet mot krafter till vänster. Entreprenörer är annars i grunden ofta helt opolitiska i sin verksamhet. Vad de flesta företagare eftersträvar är tydliga regelverk som gör det lättare att bedriva verksamhet så att bästa möjliga resultat kan uppnås.

ANNONS:

Entreprenörsansvaret som nu lagts fram av regeringen till riskdagen borde kunna gynna både företagare och arbetstagare. Att få bort osund konkurrens från företag som fuskar med regelverken är ju ingen vänsterpolitik i sig. Problemet är att regeringens förslag inte tar hänsyn till företagens risker och kostnader för ett Entreprenörsansvar. Det är dumt. För det gör att frågan blir politisk och möts med motstånd.

Micael Appelgren, Chefredaktör

Publicerad den: 2018.5.18

Logga inKom ihåg mig

Skapa användare