Engcon startar eget dotterbolag i Nordamerika som ska sälja tiltrotatorer och snabbfästen i USA och Kanada. Foto: Engcon

Publicerad den: 2017.1.10

Engcon startar dotterbolag i Nordamerika

internationellt: Tiltrotatortillverkaren Engcon ger sig in på marknaden i USA och Kanada med ett eget försäljningsbolag. Företaget startar sin etablering i New Yorks trestatsområde - New Jersey, New York och Connecticut - och det nya Nordamerikakontoret beräknas öppna våren 2017. Startskott för satsningen blir på årets Conexpo i Las Vegas.

Låst innehåll

– Detta är en naturlig satsning för oss, eftersom vi noterat ett stadigt växande intresse i Nordamerika för vår tiltrotator samt vårt fullhydrauliska snabbfäste Q-Safe, med den automatiska oljekopplingsfunktionen EC-Oil. Vi ser ett stort behov av på den Nordamerikanska marknaden av ett säkert och bekvämt sätt att koppla på och av mekaniska och hydrauliska redskap på grävmaskinen, berättar Engcons vd Krister Blomgren.

Engcon har sedan tidigare säljkontor i Sverige, Norge, Finland, Danmark, England, Holland, Tyskland och Frankrike, och tar nu nästa steg och satsar på USA och Kanada med bolaget Engcon North America Inc.

ANNONS:

– Tiltrotator och snabbfäste är något vi är vana vid i Norden eftersom nästan alla grävmaskiner är utrustade med det, men i Nordamerika är det snarare det omvända, påpekar Krister Blomgren.

Det nya bolaget kommer ansvara för hela den amerikanska samt kanadensiska marknaden och fokus läggs på att hitta lämpliga slutkunder. Parallellt med slutkundsarbetet kommer Engcon bygga upp ett nät av återförsäljare och servicepartners. Det officiella startskottet för Nordamerikasatsningen sker på den internationella maskinmässan Conexpo den 7-11 mars i Las Vegas.

Taggar: ,

Publicerad den: 2017.1.10

Logga inKom ihåg mig

Skapa användare