Antalet sökande till bygg- och anläggningsprogrammet minskar med 10 procent.

Publicerad den: 2019.9.3

Färre sökande till bygg- och anläggning

Skola: Antalet sökande till gymnasieskolans bygg- och anläggningsprogram minskar i år med tio procent visar Skolverkets nya statistik.

Låst innehåll

Jämfört med förra året har andelen sökande till gymnasieskolans yrkesförberedande program minskat i förhållande till de högskoleförberedande programmen. Minskningen är dock endast en procentenhet och andelen har hållit sig relativt konstant kring 37-38 procent under den senaste femårsperioden.

Värre är det med det enskilda programmet bygg- och anläggning. Här har antalet sökande gått ner från 6453 till 5800 personer. Det är en minskning med 10 procent.

ANNONS:

Omräknat i reda siffror innebär nedgången med en procentenhet i andelen sökande till de yrkesförberedande programmen att dessa har förlorat 1571 sökande. Av dessa återfinns alltså hela 653 just i bygg- och anläggningsprogrammet.

Ett annat yrkesförberedande program som förlorat sökande i paritet med bygg- och anläggning är vård- och omsorgsprogrammet, här har andelen sökande minskat med hela 14 procent, eller 800 elever.

Skolverket poängterar att statistiken fortfarande är preliminär, men trots det är trenden mycket tydlig.

Taggar: , ,

Sofia Barreng

Publicerad den: 2019.9.3

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!