Snelfietsrute i Nederländerna är förebild för cykelinfrastrukturen i Region Skåne. Foto Ramboll.

Publicerad den: 2019.11.25

Fina jobb för småmaskiner väntar Skåne

Anläggning: Ramboll har tagit fram ett koncept för supercykelstråk som ska leda in till större orter i Skåne från tätorterna utanför och på så sätt bidra till en starkare cykelregion tillsammans med Köpenhamnsområdet och dess supercykelstier. Projektet har varit ett nära samarbete med regionen och flera skånska kommuner.

Låst innehåll

Snelfietsrute i Nederländerna. Cykelstråk med hög standard och en av förebilderna för framtida supercykelstråk. Kommer kommunerna överens blir detta en rad fina jobb för maskinentreprenörer som gillar finlir.

– Region Skåne, som redan ligger långt fram i frågan, vill skapa bättre förutsättningar för cykelpendlare genom att avsevärt förbättra möjligheterna att cykelpendla till de större tätorterna där många människor bor och jobbar, säger Olle Evenäs, cykelexpert och uppdragsledare på Ramboll.

ANNONS:

– Det handlar till stor del om att förbättra, bygga om och bygga ihop cykelbanor som redan finns. Det finns ett stort engagemang från kommunerna och andra aktörer att göra regionen ännu mer cykelvänlig, säger Olle Evenäs.

Taggar:

Micael Appelgren

Publicerad den: 2019.11.25

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!