Publicerad den: 2018.2.14

Håll blicken långt fram nu

Låst innehåll

När jag övningskörde för att ta körkort för 38 år sedan hade jag min far som instruktör. Den instruktion jag minns bäst var att han förklarade att blicken måste vara långt fram när man kör bil. Hänger blicken på närmsta bils bakljus så är risken stor att du ändå inte hinner reagera. Nu kör snart bilarna själva och föraren kan läsa
tidningen istället.

Att se långt fram har aldrig varit så viktigt för oss i branschen som det är nu. Det är nämligen inte vi som bestämmer längre. Vi måste se vad som händer där framme och lägga oss i rätt fil i god tid. Annars är risken stor att du som företagare blir inlåst i den fil som har tvärnitat och bildat långsam kö.

ANNONS:

I december 2017 berättar Komatsu att man signerat ett samarbete med Nvidia som ska bygga in artificiell intelligens (AI) i maskinerna för byggbranschen. Inom det samarbetet kommer bolaget OPTiM installera teknik som med drönare och robotteknik avläser allt som rör sig på arbetsplatsen. Maskinerna styr sedan olika funktioner själv via en ”hjärna” (AI). Det är början till självkörande maskiner, menar Komatsu.

Håll blicken långt fram 2018. Det händer mycket här. Vårt jobb är att berätta allt för er så ni hinner reagera.

Taggar: , ,

Micael Appelgren, Chefredaktör

Publicerad den: 2018.2.14

Logga inKom ihåg mig

Skapa användare