Schweiziska Implenia har fått nytt storjobb mitt i Stockholm City. Samtidigt pågår större jobb för bolaget vid Slussen.

Publicerad den: 2018.12.28

Implenia borrar tunnel genom Stockholm

Anläggning: Implenina har fått kontrakt mitt i centrala Stockholm, den så kallade City Link. En tunnel för att utöka Stockholms energiförsörjning. Kontrakt är värt cirka 915 miljoner kronor och är ett joint venture med Hochtief Infrastructure.

Låst innehåll

City Link-projektet Anneberg-Skanstulltunneln kommer att bidra till att förbättra elförsörjningen i Stockholmsregionen. En tunnel med en längd på 13,4 km och en diameter på fem meter byggs 50-100 meter under

Stockholm med hjälp utav en tunnelborrmaskin, TBM. I projektet ingår också sex ventilationsschakt, hissystem och konstruktion av tekniska byggnader för elektrisk utrustning nära Anneberg och runt schakten. Arbetena beräknas

ANNONS:

starta i januari 2019 och planeras vara färdiga 2024. Syftet med City Link-projektet är att ansluta norr (Upplands

Väsby) och Söder (Huddinge) med ny elförsörjning. För Implenia Group arbetar experter inom infrastrukturavdelningen hand i hand med den lokala svenska enheten, Implenia Sverige, på projektet.

– Vår kompetens inom tunnelbyggande med tunnelborrmaskiner kommer väl till pass och tillsammans med beställaren blir detta ett bra och spännande projekt, säger Fredrik Björckebaum, vd Implenia Sverige.

Taggar: , ,

Publicerad den: 2018.12.28

Logga in



Kom ihåg mig

Skapa användare