Publicerad den: 2018.6.15

”Infrastipendiet är också branschens chans att stärka sin image”

Branschpricken: Håkan Norén, före detta ordförande i ME

Låst innehåll

ME delar varje år ut Infrastipendiet till smarta affärsmän i vår bransch, varför det?
– Det är viktigt för branschens image att vi kan visa alla i hela samhället hur innovativa och moderna maskinentreprenörer det finns i landet. Vi gör det också för att stärka den nya generationen företagare i branschen. Därför delas stipendiet ut till maskin-entreprenörer som är under 40 år gamla. Jag fick äran att hålla i det genom en fond (Norénska fonden) när jag slutade som ordförande för ME.

Är det många som nomineras varje år?
– Det borde vara många fler. Vi som är ute ofta och besöker företagare i vår bransch i Sverige vet att det finns många kluriga maskinentreprenörer som är jätteduktiga på att organisera sina jobb och sina företag på ett innovativt sätt. Svenska entreprenörer är för blygsamma. Därför hoppas jag att företagens anställda hjälper till att nominera sina företag i år.

ANNONS:

Men vet folk hur man gör för att nominera?
– Alla anställda inom ME vet. Och nog ganska många medlemsföretag. Enklaste sättet är att anmäla företaget på Maskinentreprenörernas hemsida, Me.se. Att bli nominerad eller till och med vinna ger en extra skjuts i affärerna. Det uppmärksammas stort i branschen och får genomslag i media. Så nu hoppas jag att vi får in många anmälningar under sommaren och hösten.

Foto: Ryno Quantz

Publicerad den: 2018.6.15

Logga inKom ihåg mig

Skapa användare