Antalet beviljade bygglov för flerbostadshus ökade med 16 procent under årets fyra första månader. Många projekt kan dock få skjuta på byggstart på grund av brist på personal och material. Foto: Pixabay

Publicerad den: 2017.7.31

Kraftig ökning av beviljade bygglov

Bygglov: Under årets första fyra månader ökade antalet bygglov för flerbostadshus med 16 procent, visar siffror från Industrifakta. Många projekt kan dock få skjuta på byggstart på grund av brist på personal och material.

Låst innehåll

– Att byggloven ökar ger en viktig indikation om vart vi är på väg. Utvecklingen signalerar en fortsatt förstärkning av en redan glödhet byggmarknad. Det finns emellertid risk för att många projekt kan tvingas skjuta byggstarten på framtiden på grund av kapacitetsbegränsningar när det gäller personal och materiel, säger Jenny Ingelström, analytiker på Industrifakta.

I Industrifaktas månadsbevakning Marknadssignaler och Prognoser, presenteras utvecklingen för bygglov inom de olika husbyggnadssektorerna. Antalet beviljade bygglov för flerbostadshus ökade med 16 procent årets första fyra månader, jämfört med samma period förra året. Övriga sektorer, småhus, privata och offentliga lokaler, redovisade endast marginella förändringar.

Publicerad den: 2017.7.31

Logga inKom ihåg mig

Skapa användare