Ny satsning på Weycor i Sverige. Bobcat Sverige ligger bakom.

Publicerad den: 2018.11.19

Leverantör gör hårdsatsning på hjullastare

Maskinleverantör: Entreprenörerna bakom Bobcat Sverige har ringat in en ny marknad och tar hem hela produktsortimentet av Weycor till Sverige.

Låst innehåll

– Vissa maskiner kommer väl att sälja mer än andra, men vi tar hela produktsortimentet. Inklusive vältar. Den första är redan såld, säger Göran Andresson, vd för Bobcat Sverige, som nu också alltså drar igång en separat Weycoragentur inom bolaget.

Weycor har sina rötter i Atlas hjullastare. Det är således ingen ny maskin, utan har rötter ända tillbaks till 1971 då Atlas tog fram sin första hjullastare. Tyskbyggda Weycor dyker upp som Atlas Weycor 2013 och tre år senare får Weycor en egen logotyp och blir en egen maskin där Atlas hamnar i bakgrunden, så att säga. Idag heter maskinerna Weycor – By Atlas Weyhausen.

ANNONS:

Bobcat Sverige kommer att få in de första maskinerna i december men redan nu vässar man service- och försäljningsorganisation för att kunna ta hand om Weycor med befintlig personal. En egen hemsida har Weycor redan fått.

– Det är en bred maskin och kommer att passa till entreprenörer, byggföretag, industrier eller till uthyrare. Vi har märkt att våra befintliga kunder som har Bobcat ofta också behöver ha hjullastare. Det är väl lite det som ligger bakom, säger Göran Andersson.

Taggar: , , ,

Micael Appelgren

Publicerad den: 2018.11.19

Logga inKom ihåg mig

Skapa användare