Maskinexpo konstaterar att det blir för mycket med både Svenska Maskinmässan och Maskinexpo i maj nästa år, och ställer därför in sin planerade mässa 2018. Foto: Ryno Quantz

Publicerad den: 2017.10.2

Maskinexpo gör uppehåll 2018

Maskinmässor: Maskinexpo och Svenska Maskinmässan inom två veckor blir för mycket. Maskinexpo ställer därför in sin mässa 2018.

Låst innehåll

Under 2018 arrangerar Maskinleverantörerna Svenska Maskinmässan på Solvalla veckan efter Maskinexpos planerade mässa. Maskinexpo har fått signaler från branschen att många är oroliga för att våren blir kaotisk med två stora mässor veckorna efter varandra.

– Förutsättningarna var desamma förra året och då hade Maskinexpo fler utställare och fler besökare än mässan på Solvalla. Ändå blev det inte lika bra som när både maskinleverantörer och andra utställare är samlade. Besökarna uppger att de vill se allt på ett ställe och även om vi vet att vi skulle fått ihop ett stort antal utställare och besökare gör vi, just för deras skull, ett uppehåll, säger Maskinexpos marknadschef Carina Tegelberg.

Flera års förändring i mässbranschen har satt sina spår. Leverantörer av maskiner, redskap och tillbehör klagar på att det startats för många mässor, mässorna hålls för ofta och det är svårt att bedöma var man ska vara med.

– Årets Maskinexpo var mycket lyckad och välbesökt. Vi vill leverera en lika bra mässa nästa gång, och väljer därför att skjuta upp mässan ett år. Vårt fokus är nu att arrangera ett fantastiskt bra Maskinexpo 2019, säger Carina Tegelberg.

Lars-Olof Tandberg

Publicerad den: 2017.10.2

Logga inKom ihåg mig

Skapa användare