Publicerad den: 2018.5.18

”Maskinmässan är den mest omtyckta industrimässan vi arrangerar”

Branschpricken: Gabriel Börjesson, affärsansvarig för Svenska Maskinmässan

Låst innehåll

Vad är det som ligger bakom att Svenska Maskinmässan på Solvalla redan är så populär som den är?
– Jag är ganska säker på att det hänger ihop med att vi från början har lagt fokus på besökarna. Förra året gav besökarna betyget 4,4 av 5, och så höga siffror har jag inte varit med om tidigare. Vi tänker på att se till att restaurangerna håller bra och låga priser, att det är rätt mat, och att inträdet är fritt. Vi har transporter till och från mässan som är gratis. Och Maskinleverantörerna har sagt från början att det ska vara relevanta utställare. Och det har vi.

Något som är nytt för i år, eller som har förbättrats?
– Ja, nu ska vi upp ett snäpp till. Vi satsar till exempel på ett demoområde som tidigare inte fanns. Vi har fler maskiner och fler utställare än förra gången. Sedan blir mässområdet mer kompakt, vi har alla utställningsytor innanför banan. Det gör att några stora montrar blivit lite mindre, men det blir bättre för besökarna. Det enda som kanske inte blir bättre än förra gången är vädret.

ANNONS:

Och så fortsatt satsning på seminarier?
– Ja, de flesta arrangeras av Maskinentreprenörerna. Det ser väldigt intressant ut och är ett viktigt inslag som brukar vara populärt. Det kommer handla om eldrift, och annat intressant. Bättre än förra gången, anser jag. Jag ser verkligen fram emot mässan nu.

Foto: Anna-Lena Lundqvist

Publicerad den: 2018.5.18

Logga inKom ihåg mig

Skapa användare