Volvo CE är världens fjärde största tillverkare av anläggningsmaskiner. Detta bidrar i hög grad till att Sverige hamnar på plats nummer fem av länder som tillverkar maskiner. Volvo CE ökade sin försäljning dessutom med 30 procent första kvartalet 2018. Foto: Volvo CE

Publicerad den: 2018.5.24

Maskintillverkarna har guldålder

Låst innehåll

Marknadsstudier gjorda av det brittiska analysföretaget Off-Highway Reserach visar på rekordsiffror under 2017. Maskintillverkarna spottade då ut 895 000 enheter. Analytikerna räknar med att trenden fortsätter i år och även nästa.

Världens tillverkare av anläggningsmaskiner har mycket goda tider just nu. Alla marknader ökar och i Europa växte marknaden med 13 procent förra året. 160 562 maskiner gick ut till kunder och det är den högsta siffran sedan finanskrisen. Mest uppseendeväckande är att kineserna tar allt större del av världsmarknaden, och 2017 såldes det 200 000 maskiner bara till kinesiska kunder. Det är en ökning med över 80 procent från året innan.

ANNONS:

Världsmarknaden är i princip uppdelad i tre tårtbitar. Asiatiska tillverkare har drygt 40 procent av världsmarknaden. Europa och USA cirka 30 procent var. Går man ner på nationsnivå imponerar Sverige. Sverige ligger nämligen på plats fem av alla länder i världen som tillverkar anläggningsmaskiner. Bara USA, Japan, Kina och Tyskland ligger före.

Taggar: , , , ,

Micael Appelgren

Publicerad den: 2018.5.24

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!