Foto: Volvo CE

Publicerad den: 2017.9.18

Melker Jernberg blir ny vd för Volvo CE

Låst innehåll

Melker Jernberg blir ny vd för Volvo Construction Equipment. Han efterträder vid årsskiftet Martin Weissburg som av familjeskäl flyttar tillbaka till USA.

Melker Jernberg är i dag vd och koncernchef för metallpulverföretaget Höganäs AB. Dessförinnan var han Executive Vice President och chef för affärsområdet EMEA (Europa, Mellanöstern och Afrika) på stålföretaget SSAB. Melker Jernberg tillträder sin nya tjänst som vd och medlem av Volvos koncernledning den 1 januari 2018.

Volvo CE:s nuvarande vd Martin Weissburg har av familjeskäl beslutat sig för att flytta tillbaka till USA och kommer att arbeta som Senior Advisor till Volvos vd och koncernchef Martin Lundstedt. Martin Weissburg kommer att vara stationerad i Greensboro, USA.

– Martin Weissburg har genom sitt starka ledarskap varit avgörande för att avsevärt förbättra Volvo Construction Equipments resultat och han kommer att fortsätta verka i seniora roller inom Volvokoncernen. Han fortsätter i sin nuvarande roll till utgången av 2017 och kommer att tillträda sin nya tjänst som Senior Advisor till mig under första kvartalet 2018, säger Martin Lundstedt, vd och koncernchef för Volvo.

Publicerad den: 2017.9.18

Logga inKom ihåg mig

Skapa användare