NCC ska bygga fyrfilig motortrafikled på E14 mellan Blåberget och Nacksta utanför Sundsvall. Byggarbetena startar i början av 2019 och uppdraget är värt 455 miljoner kronor. Illustration: NCC

Publicerad den: 2018.12.3

NCC bygger om E14 i Sundsvall

Projektnytt: NCC ska bygga en ny väg längs E14 utanför Sundsvall. Uppdraget omfattar ny fyrfilig motortrafikled, korsningar, broar och ombyggnad av nuvarande vägsträckning.

Låst innehåll

NCC:s uppdrag är att på väg E14 mellan Timmervägen och Blåberget, en sträcka på sex kilometer, bygga en fyrfilig motortrafikled mellan Blåberget och Nacksta, anlägga planskilda korsningar i Blåberget och i Nacksta, bygga fem broar varav en viltpassage samt bygga om den befintliga vägsträckan mellan orterna.

Den befintliga vägen är olycksdrabbad och syftet med projektet är att förbättra framkomligheten och trafiksäkerheten för såväl fordonstrafikanter som oskyddade trafikanter längs sträckan.

ANNONS:

Arbetet startar i början av 2019 och beräknas vara klart vid utgången av år 2021. Beställare är Trafikverket och uppdraget är värt 455 miljoner kronor.

Taggar: , , , ,

Lars-Olof Tandberg

Publicerad den: 2018.12.3

Logga inKom ihåg mig

Skapa användare