Anders Torell, Loop Rocks, NCC.. Foto NCC

Publicerad den: 2018.4.17

NCC startar hightechbolag

Teknik: NCC startar Loop Industries, som ska fungera som ett techbolag med fokus på olika affärer inom byggbranschen. I dagsläget ingår verksamheterna Loop Rocks, Loop Rocks Express och Hauly, som definieras som digitala plattformar för logistik, byggmaterial och transporter.

Låst innehåll

– Med Loop Industries skapar vi ett bolag med innovativa och disruptiva affärer som bidrar till att utveckla byggbranschen. Vi kommer att agera som ett oberoende bolag och öppnar upp för externa investerare och bolagsöverskridande samarbeten, säger Anders Torell som blir vd för Loop Industries.

Loop Industries samarbetar med bolag som Sweco, Norconsult, Trapezia, Cowi och andra ledande miljökonsulter. Ambitionen är att utveckla kompletterande tjänster inom byggmaterial, logistik, transporter och andra tjänster.

ANNONS:

– Med Loop Industries utmanar vi på olika sätt ineffektiviteter i branschen. De lösningar vi utvecklar ökar produktiviteten och sänker kostnaderna samtidigt som koldioxidutsläppen minskar och återanvändningen av andrahandsmaterial ökar, säger Anders Torell.

Loop Rocks, Loop Industries öppna plattform för effektivare hantering av sten, jord och andra sekundära fyllnadsmassor på byggarbetsplatser, är ett tydligt exempel på en digital plattform som ökar effektiviteten i byggbranschen. Sedan starten sommaren 2016 har Loop Rocks fått över 10 000 användare och ”loopat” 2,5 miljoner ton byggmaterial. Det har resulterat i sänkta transport- och materialkostnader för kunderna, lägre koldioxidutsläpp och ökad återanvändning av andrahandsmaterial. Loop Rocks finns redan i Sverige, Finland, Danmark och Norge.

Nästa verksamhet i Loop Industries är Hauly, ett ”virtuellt åkeri”, som matchar utbud och efterfrågan på transporter av byggmaterial också det via en öppen plattform och app.

En tredje satsning är Loop Rocks Express som utnyttjar Loop Rocks nätverk och kopplar på täkter som kan erbjuda nytt material som ett komplement till det material som Loop Rocks loopar mellan byggarbetsplatser.

– Vi ser en stor potential i Loop Industries, med öppna digitala plattformslösningar inom byggbranschen. Genom att bolagisera och bjuda in externa parter ser vi större möjligheter för Loop Industries att växa vidare och verka som ett öppet och oberoende bolag till nytta för hela byggbranschen, säger Håkan Broman tf koncernchef på NCC.

Taggar: , , ,

Micael Appelgren

Publicerad den: 2018.4.17

Logga inKom ihåg mig

Skapa användare