Norska AF Gruppen expanderar kraftigt i Sverige. Foto:AF Gruppen/Thomas Haugersveen

Publicerad den: 2018.3.19

Norsk byggjätte lägger mer fokus på Skåne

Expansion: Börsnoterade Norska AF gruppen, som sedan är etablerade i Sverige 2001, har bestämt sig för att lägga mer krut på den skånska marknaden. Genom AF Bygg Syd, startar bolaget upp en ny avdelning för bostäder och kommersiella fastigheter med fokus på Malmö.

Låst innehåll

– Jag ser fram emot att bidra till AF Gruppens satsning i Sverige. Vi ska inrikta oss på att ta marknadsandelar i Skåne, i kontrollerad takt och med lönsamhet i fokus, säger Pontus Edlund, som blir ny avdelningschef och ansvarig för att bygga upp den nya verksamheten.

AF Bygg Syd är i Skåne känt för specialistkompetens inom VA-området och anlitas av flera sydsvenska kommuner för nybyggnads- och ombyggnadsprojekt. I Halmstad har bolaget också utfört bostadsprojekt, bland annat det egenutvecklade Glashuset. Företaget har vuxit med lönsamhet sedan starten 2007.

ANNONS:

AF Gruppen är ingen liten spelare. Räknas som nummer tre i Norge. Om två år räknar bolaget med att omsätta 20 miljarder totalt. Förra året förvärvade man entreprenören Kanonaden och fick därmed inte bara en rejäl maskinpark, kompetens och kontaktnät. Utan ett bolag som omsatte över 700 miljoner med närmare 200 anställda.

Taggar: , , , , , , , , , , , ,

Micael Appelgren

Publicerad den: 2018.3.19

Logga inKom ihåg mig

Skapa användare