AF Gruppen som förvärvat Kanonanden Entreprenad i år växer så det knakar.

Publicerad den: 2017.11.10

Norsk kanonad mot svenska konkurrenter

Entreprenad: Den norska byggentreprenören AF Gruppen hade en omsättningsökning på 9,4 procent under tredje kvartalet. Bolaget har blivit starkare i Sverige efter förvärvet av svenska Kanonaden tidigare i år.

Låst innehåll

AF Gruppen är konstigt nog fortfarande lite av en doldis i Sverige men konkurrenterna kommer snart inse att det här är en spelare som är i Sverige för att växa och sätta hård press på de traditionella svenska byggjättarna. Förvärvet av det svenska entreprenadbolaget Kanonaden (70 procent) har redan gett resultat. Att kanonad är synonymt med hårt angrepp är nog något som den svenska anläggningsmarknaden ska fundera lite mer på de kommande åren.

Redan 2016 slog företaget Kanonaden Entreprenad AB igen sina böcker med siffror som visade att de då omsatte mer än både Peab Grundläggning, Serneke anläggning, Kewab, JVAB med flera. Det uppmärksammade norska AF Gruppen som tidigare i år förvärvade Kanonaden och nu har rejäla muskler för att utveckla sin affär i Sverige. Siktet är inställt på tillväxtorterna där konkurrensen ofta är som hårdast.
AF Gruppens omsättning totalt på sina olika marknader när närmare 13 miljarder kronor. Antalet anställda är drygt 3 800. Det betyder att bolaget i dag är jämförbart med JM.

– AF Gruppen fortsätter att växa, och hade ett positivt rörelseresultat under tredje kvartalet. Den starka tillväxten skapar många arbetstillfällen och vi rekryterar fler nya medarbetare än någonsin. Detta kräver att vi som chefer och kollegor har förmåga att ta till oss idéer från både nyutexaminerade och nya erfarna kollegor. Samtidigt fortsätter vi att bygga en kultur som baseras på tydliga kärnvärden och med fokus på hälsa, miljö och säkerhet, säger Morten Grongstad, koncernchef

AF Gruppen Sverige bygger bostäder, lokaler och anläggningar samt utvecklar egna projekt. AF står för Addressing Future. Bolaget bygger för att påverka framtiden och skapa hållbara lösningar för människor, miljö och samhälle, skriver bolaget i sina pressmeddelanden. Bolaget har också verksamhet i Storbritannien och Kina.
Verksamheten omfattar Projektutveckling, Bygg, Anläggning, Miljö, Energi och Offshore. Bolaget omsätter närmare 13 miljarder kronor och är börsnoterat på Oslobörsen.

 

 

 

 

Micael Appelgren

Publicerad den: 2017.11.10

Logga inKom ihåg mig

Skapa användare