Publicerad den: 2017.6.19

Nu kör vi – det börjar med sanningen

Låst innehåll

Det är irriterande med människor som under en middag eller fest börjar säga ”sanningar”. Ibland kommer de med påståenden och väntar med spänning på vem som ska våga plocka upp bollen. Få orkar, för de vet att den här personen redan har repliken redo på tungan och egentligen håller på att starta en diskussion som inte kommer bli trevlig. Snarare irriterande.

Jag känner en sån person mycket väl. Det råkar tyvärr vara jag själv. Har blivit bättre med åren, men ibland far djävulen i mig ändå.

Nu är det såhär: Djävulen sitter på min axel när jag skriver detta:

Vi måste sluta låtsas vara förvånade över att för få ungdomar väljer vår bransch, och att kvinnorna inte lockas hit. Som om det var konstigt. Det är det inte. Vår arbetsmiljö är långt ifrån prefekt, det är tidiga morgnar, långa resor med övernattningar, provisoriska arbetsplatser och svårt att lyckas äta nyttigt. Vi är inte löneledande. Ungdomar och kvinnor är inte dumma. Vi måste bli mer attraktiva.

Så, nu var det sagt.

Då kan vi tänka framåt. Det krävs bättre arbetsmiljö som även passar kvinnor, mer flexibla arbetstider, individuella löner, och mycket mer kompetensutveckling och modern teknik.

Nu kör vi.

Micael Appelgren, Chrefredaktör

Publicerad den: 2017.6.19

Logga inKom ihåg mig

Skapa användare