Tomas Carlsson, nu vd på Sweco, blir ny vd och koncernchef för NCC. Foto: NCC

Publicerad den: 2018.1.12

Ny koncernchef för NCC

Byggbolag: Tomas Carlsson har utsetts till ny vd och koncernchef för NCC. Han är vd för teknikkonsultföretaget Sweco, men har tidigare arbetat nästan 20 år inom NCC där han senast var affärsområdeschef för NCC:s svenska byggverksamhet.

Låst innehåll

– Det känns som att komma hem. Jag ser mycket fram emot att leda NCC och ser en stor potential att utveckla verksamheten vidare, säger Tomas Carlsson.

Tomas Carlsson har varit vd för Sweco sedan slutet av 2012. Under Tomas tid som vd har bolaget ökat omsättningen från cirka 8 miljarder kronor till cirka 17 miljarder kronor med en stabil rörelsemarginal. Tidigare var Tomas ansvarig för NCC:s svenska byggverksamhet, som då stod för ungefär halva NCC:s omsättning och omsatte runt 25 miljarder kronor, skriver NCC i ett pressmeddelande.

–Tomas känner NCC:s verksamhet väl och under sin tid på Sweco har han fått möjlighet att bredda sitt kunnande. Han har skaffat sig erfarenheten att leda en konsultverksamhet och dessutom sett olika byggbolag agera på marknaden. Sweco har utvecklats starkt på börsen där aktiekursen har tredubblats. Tomas projekterfarenheter passar NCC som hand i handsken, säger Tomas Billing, ordförande i NCC.

Tomas Carlsson är 52 år gammal. Han är civilingenjör från Chalmers och innehar en MBA från London/Columbia Business School. Han tillträder sin befattning på NCC senast i juli 2018. Fram till dess fortsätter Håkan Broman som tillförordnad vd.

Lars-Olof Tandberg

Publicerad den: 2018.1.12

Logga inKom ihåg mig

Skapa användare