NYAB Mälardalen har tagit hem sitt största kontrakt värt närmare 60 miljoner kronor. Företaget startades för bara nio månader sedan och är ett dotterbolag till NYAB i Luleå. Foto: NYAB

Publicerad den: 2020.7.30

NYAB tar hem sitt största kontrakt i Mälardalen

Anläggning: Norrländska NYAB, med huvudkontor i Luleå, etablerade sig i Mälardalen med ett dotterbolag så sent som för nio månader sedan. Nu har det nya företaget tagit hem sitt största kontrakt hittills, värt 58 miljoner.

Låst innehåll

NYAB har skrivit kontrakt med exploateringskontoret på Stockholms stad gällande projektet ”Trollesundsvägen”. Uppdraget är att skapa möjlighet för 300-400 nya bostäder i Bandhagen i Stockholm, kring Trollesundsvägen. Det NYAB ska göra är bland annat omfattande ledningsarbeten, kalkcementstabiliseringar, nya vägar, finplanering av befintliga gator, gång- och cykelvägar, bortschaktning av bullervall och utförande av nytt bullerplank samt iordningställande av nya kvarter inför kommande husbyggnation.
Senhösten 2022 ska arbetena vara färdiga. Värdet på kontraktet är ungefär 58 miljoner kronor.

– Exploateringskontoret är en stor beställare i Stockholmsregionen. Projektets komplexitet är en utmaning som gör det extra roligt att vinna kontraktet. Vi ska göra allt för att överträffa kundens förväntningar. Det är bara nio månader sedan vi startade verksamheten här i Stockholm. Nu kan vi med säkerhet säga att vi når vårt mål med en marknadsandel som överstiger 100 miljoner kronor under uppstartsåret. ”Trollesundsvägen” blir således en betydande byggsten för kommande års fortsatta utveckling, säger Johan Skoog, vd för NYAB Mälardalen.

ANNONS:

Taggar:

Ann-Louise Larsson

Publicerad den: 2020.7.30

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!