Klaraviks ägare Christian Lenander, vd, och Christian Knutsson, vice vd, kan se tillbaka på ett rekordår. Foto: Klaravik

Publicerad den: 2021.1.15

Rekord för maskinauktioner i Sverige

Auktioner: Både Klaravik och Ritchie Bros summerar ett riktigt bra år 2020 försäljningsmässigt för begagnade maskiner och traktorer som sålts på auktioner.

Låst innehåll

– Det är naturligtvis riktigt roligt att vi, trots mörkt världsläge, kan fortsätta göra begagnatmarknaden mer och mer intressant för fler och fler, med Klaravik som utgångspunkt. Jämfört med privat begagnatförsäljning, där det kan handla om fysiska möten med många spekulanter, tror jag också våra digitala auktioner upplevs som ett smittsäkert alternativ, säger Christian Lenander, vd på Klaravik, i ett pressmeddelande.

Klaravik gjorde 2020 sitt bästa år någonsin med en omsättning på över två miljarder kronor.

ANNONS:

Totalt såldes drygt 63 700 produkter via Klaravik förra året och den kategori som sticker ut mest är traktorer som ökat med runt 40 procent under året till totalt 1 120 sålda enheter.

För Ritchie Bros, som både sysslar med digitala och fysiska live-auktioner, har 2020 inneburit en omställning till enbart digitalt.

– Vi har lyckats väldigt bra med omställningen och har sålt riktigt bra överlag under året. Oktober var till exempel en rekordmånad för oss, säger Peder Johansson, Sverigeansvarig på Ritchie Bros.

Om och när det går att arrangera live-auktioner igen är omöjligt att säga i dagsläget.

– Jag hoppas att live-auktionerna kommer att leva kvar efter pandemin, men tror att det kanske inte blir lika många som det varit tidigare. Det påverkar givetvis att det har gått så bra online, fortsätter Peder Johansson.

Taggar: ,

Publicerad den: 2021.1.15

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!