OP Teknik och Norrvidinge har tecknat ett avtal om robotsortering på miljöanläggningen i Halmstad. Därmed kan tidigare svårsorterat material nu sorteras. Foto: Norrvidinge

Publicerad den: 2020.6.24

Robot tar över sortering i Halmstad

Teknik: Svårsorterat återvinningsmaterial ska inom kort sorteras med hjälp av en robot. Detta på miljöanläggningen i Halmstad som Norrvidinge driver.

Låst innehåll

Nyligen tecknade Norrvidinge och OP Teknik ett unikt avtal gällande robotsortering på miljöanläggningen i Halmstad. Med hjälp av sorteringsroboten ”Selma” kommer en stor del av sorteringen att automatiseras och finsortering av tidigare svårsorterade återvinningsmaterial möjliggörs.

– Vi har länge intalat oss att ’återvinningssektorn är en framtidsbransch’.
Nu är framtiden här, säger Alfred Kulle, affärsområdeschef för recycling inom Norrvidinge.

ANNONS:

Automatiseringen ger Norrvidinge tekniska möjligheter till ett mer hållbart miljöarbete för att minimera utgående volymer till deponi samt förbränning, positivt sett både ur miljö- och ekonomiskt avseende.
– Norrvidinge tar ett stort steg in i framtiden med robotsortering. Det är roligt att jobba med ett företag som ser affärsmöjligheter med ny teknik, säger Fredrik Brandt, styrelseledamot i OP Gruppen.

Selma ska vara redo att starta sitt arbete under sensommaren.

Taggar: , ,

Ann-Louise Larsson

Publicerad den: 2020.6.24

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!