Spelare från IFK Göteborg deltog med lokala barn vid invigningen av den nya fotbollsplanen för spontanfotboll i Göteborgsförorten Biskopsgården. Foto: Serneke

Publicerad den: 2018.8.10

Serneke bygger för spontanfotboll

Branschnytt: Bygg- och anläggningsföretaget Serneke är med och bygger planer för spontanfotboll i tre Göteborgsförorter. Satsningen ingår i IFK Göteborgs projekt ”Planer för framtiden”.

Låst innehåll

Under en tid har Serneke varit delaktiga i projektet Planer för framtiden tillsammans med IFK Göteborg. Nu är den första fotbollsplanen invigd i Biskopsgården. Bakom projektet står IFK Göteborg och den internationella organisationen Cruyff Foundation, döpt efter den legendariske holländske fotbollsspelaren Johan Cruyff. Projektet går ut på att bygga så kallade Cruyff Courts, mindre fotbollsplaner, i några av Göteborgs förorter.

– Det här är ett projekt som ligger helt i linje med våra sponsorambitioner att skapa utrymme för motion, hälsa, mötesplatser och integration i områden där extra resurser behövs. Här hjälper vi verkligen andra att uppfylla sina mål vilket är en av grundprinciperna i vår sponsring, säger Martin Renström, sponsoransvarig på Serneke Group.

ANNONS:

Till att börja med är det Biskopsgården, Hammarkullen och Bergsjön som ska få sina egna Cruyff Courts, som är tänkta som samlingspunkter och en möjlighet till spontanfotboll och mer uppstyrda aktiviteter och evenemang. Serneke har, tillsammans med en ytterligare några aktörer, stöttat i planeringen av Cruyff Courts och Serneke Anläggning har anlagt marken för planerna.

Ambitionen med planerna är, enligt Cruyff Foundation, att skapa trygghet genom en säker miljö, skapa en plats för gemenskap samt en plats där unga får upptäcka och odla sina talanger. Konceptet är väl beprövat – sedan den första courten byggdes 2003 har över 200 planer anlagts i 21 länder världen över. Varje vecka är över 65 000 barn aktiva på olika Cruyff Courts världen över.

Taggar: , , ,

Lars-Olof Tandberg

Publicerad den: 2018.8.10

Logga inKom ihåg mig

Skapa användare