Publicerad den: 2019.2.18

Spännande vår på ingång

Låst innehåll

Då har ME lämnat årets Stora Infradag bakom sig. Hoppas att du hade tid att vara med – det är alltid intressant och ofta en ögonöppnare.

Vår bransch blir allt mer intressant för allt fler i samhället. Inte bara för att maskinentreprenörer behövs för att bygga landets infrastruktur åt alla, utan även för investerare och näringslivet i stort. Det kommer nu in nytt kapital till branschen som kan sätta rejäl fart på utvecklingen. Externa investerare köper in sig i företag som blir allt större och mer nationella än tidigare. Det är ingen slump. Investerare har konstaterat att branschen i hög grad är både lönsam och stabil över tid.

ANNONS:

Branschen utvecklas nu också tekniskt. Och samtidigt som branschens stora företag växer har en revolutionerande teknisk utveckling börjat sitt intåg hos de mindre maskin- entreprenörerna. Läs om årets Infrastipendiat Robin Wallenius som med digitala mätinstrument lyckas kapa flera kostsamma led i verksamheten och nu nästan om- format sitt företag helt från maskinentreprenör till bygg- entreprenör. Det här är en utveckling som alla maskin- entreprenörer och byggare måste hålla ett öga på. För
det kommer att sätta press på många aktörer i byggsektorn framöver.

Micael Appelgren, Chefredaktör

Publicerad den: 2019.2.18

Logga inKom ihåg mig

Skapa användare