NRC Group ska bygga om Söderåsbanan i Skåne, från Åstorp till Teckomatorp, så att den klarar persontrafik. Kontraktet är värt 221 miljoner kronor. Foto: NRC

Publicerad den: 2019.2.12

Stort järnvägsjobb för NRC i Skåne

Projektnytt: NRC Group ska bygga om Söderåsbanan i Skåne, från Åstorp till Teckomatorp. Banan används idag endast för godstrafik men ska nu rustas upp för persontrafik. Kontraktet är värt 221 miljoner kronor.

Låst innehåll

Söderåsbanan är ett 38 kilometer långt enkelspår som går från Åstorp, genom Billesholm, Kågeröd och Svalöv, till Teckomatorp. Arbetet omfattar nya mötesspår för att möjliggöra tågmöten för 650 meter långa tåg, uppgraderingar som möjliggör en hastighet på 160 kilometer i timmen, samt ny plattform och signalarbete på Teckomatorps station. Arbetet påbörjas i februari 2019 och planeras vara färdigt i oktober 2021.

– Skåne har över 1,3 miljoner invånare, är Sveriges knutpunkt mot Danmark och Europa, och fortsatt befolkningstillväxt förväntas i regionen. Detta kommer att ge ett enkelt, säkert och miljövänligt alternativ till pendlare i västra Skåne, samtidigt som det bidrar till minskad vägtrafik och framtidsinriktad regionsutveckling, säger Øivind Horpestad, koncernchef i NRC Group.

ANNONS:

Kontraktet är en totalentreprenad som tilldelats av Trafikverket och omfattar tjänster inom bana, el, signal, tele och mark.

Taggar: , , ,

Lars-Olof Tandberg

Publicerad den: 2019.2.12

Logga inKom ihåg mig

Skapa användare