Svevia har fått ett intrikat uppdrag när ledningar ska bytas ut mitt i centrala Sundbyberg. Arbetet börjar i mars och projektet är värt 600–700 miljoner kronor. Foto: Svevia

Publicerad den: 2019.1.25

Svevia lägger om ledningar i Sundbyberg

Projektnytt: Svevia ska lägga om ledningar mellan Huvudsta och Spånga i Stockholm. Projektet är värt minst 600 miljoner kronor och arbetet påbörjas under mars månad.

Låst innehåll

För att öka kapaciteten på Mälarbanan ska sträckan mellan Tomteboda och Kallhäll byggas ut från två spår till fyra. Svevias entreprenad omfattar ledningsomläggningar samt kompletteringsåtgärder och nyanläggning av vägar samt gång- och cykelvägar i anslutning till projektet.

– Den stora utmaningen i vårt uppdrag är att sträckningen sker rakt genom Sundbyberg centrum med lokaltrafik, tunnelbana, pendeltåg, godstransporter, tät biltrafik, cyklister och gående. Allt det ska funka samtidigt som vi ska utföra stora schaktarbeten för att kunna dra om alla ledningar som finns i marken; vatten och avlopp, fjärrvärme och fjärrkyla, elektricitet, gas, opto, telekommunikation, trafiksignaler och belysning, säger Robert Lindfors på Svevia.

ANNONS:

Projektet är kostnadsberäknat till 600–700 miljoner kronor och utförs på uppdrag av Trafikverket i en utförandeentreprenad med hög samverkan. Kontraktet är initialt på tre år, men med möjlighet till ytterligare optionsår som gör att kontraktet som längst kan sträcka sig över åtta år.

Taggar: , ,

Lars-Olof Tandberg

Publicerad den: 2019.1.25

Logga inKom ihåg mig

Skapa användare