Vägen mellan Bräcke och Albacken i Jämtland ska rustas upp och asfalteras av Svevia. Foto: Svevia

Publicerad den: 2018.4.20

Svevia rustar vägen mellan Bräcke och Albacken

Projektnytt: Svevia ska bygga om vägen mellan Bräcke och Albacken i Jämtland. Den befintliga grusvägen har dålig bärighet och ska rustas upp och asfalteras.

Låst innehåll

Vägsträckan som ska förbättras är 35 kilometer lång. Vägarbetet startar under april. Hela projektet ska vara avslutat i december 2019. Kontraktssumman är 110 miljoner kronor.

– Det är ett klassiskt vägförstärkningsuppdrag. Det betyder att hela sträckan genomgår en ordentlig förbättring. En sliten grusväg med dålig bärighet, som vi gräver ur och bygger upp igen med nytt material. Vägtrummor och diken ses över och renoveras vid behov. Sedan lägger vi på ny asfalt, säger Magnus Skoglund på Svevia.

ANNONS:

Vägen som till stora delar går genom skogslandskap binder ihop orterna Bräcke och Albacken i Jämtland och används framförallt för transporter inom skogsnäringen.

– Just den här sträckan är i stort behov av renovering då den under många år blivit påverkad av tjälskott och belastats av tunga transporter som skapar stort slitage på vägar. Med förbättrad bärighet ökar också framkomligheten och trafiksäkerheten på sträckan.

Lars-Olof Tandberg

Publicerad den: 2018.4.20

Logga inKom ihåg mig

Skapa användare