Skanskaprofil ska vända NCC:s anläggningsverksamhet. Foto: NCC

Publicerad den: 2018.1.3

Tung Skanskaprofil till NCC

Rekrytering: Skanskas Kenneth Nilsson blir ny affärsområdeschef för NCC Infrastructure och kommer att ingå i koncernledningen. Rekryteringen är en nödvändig fjäder i hatten för NCC som är i stort behov av att vända volym till vinst.

Låst innehåll

Nilsson kommer från Skanska, närmast som chef för Skanskas anläggningsverksamhet i östra USA. Den posten brukar vara lite av en plantskola för ledare som är tilltänkta för större uppdrag inom Skanska, men nu är Nilsson alltså en NCC-kille och med ruggig erfarenhet från området anläggning. I april 2018 är fösta dagen på jobbet.

– Jag och styrelsen är mycket glada att NCC får tillskott av en sådan toppkraft som Kenneth Nilsson, säger Tomas Billing, styrelseordförande i NCC.

Nilsson har haft flera framträdande chefsroller inom Skanskas svenska, finska och estniska verksamheter samt senast från Skanskas anläggningsverksamhet i USA.

– Jag är mycket glad över att ha Kenneth Nilsson ombord i NCC. Kenneth Nilsson har framgångsrikt vänt förlustbringande verksamheter till vinst inom Skanska. Han är också en mycket uppskattad ledare och jag är övertygad om att han kommer ge ett värdefullt bidrag till hela NCC:s utveckling, säger Håkan Broman tf VD och koncernchef.

– Jag ser fram emot att börja arbeta på NCC. Med mina tidigare erfarenheter från framförallt anläggning men också bygg är min förhoppning att jag ska kunna bidra till att skapa en framgångsrik nordisk anläggningsaffär med kunderna i fokus. Det blir också spännande att bidra i NCC:s koncernledning, säger Kenneth Nilsson.

Micael Appelgren

Publicerad den: 2018.1.3

Logga inKom ihåg mig

Skapa användare