Anläggningsjobben ökar, husbyggen backar. Allt fler små byggare i konkurs när fokus riktas mot anläggningsjobben. Foto: Ryno Quantz

Publicerad den: 2018.9.3

Tvärnit och full gas i byggbranschen

Konjunktur: Antalet konkurser inom Byggindustrin ökar med 49 procent förra månaden. Det visar statistik från UC.

Låst innehåll

Samtidigt har byggföretag inom anläggningssektorn skruvat upp sina prognoser inför kommande månader och behöver anställa mer än tidigare. Siffrorna visar på att mindre byggföretag med stor exponering mot bostadssektorn börjar hacka, men de företag som är verksamma inom anläggning känner till och med ökat tryck. Detta följer i stort de prognoser som levererats av både Sveriges Byggindustrier, Sverige Bygger och Maskinentreprenörernas MEKO-rapporter.

– I Västmanland och Västerbottens län var det framförallt små inaktiva bolag inom bland annat byggindustrin som gick i konkurs under augusti månad. Även här rör det sig om små volymer, men som såklart kan få stor inverkan i en mindre stad, avslutar Richard Damberg.

ANNONS:

Även Konjunkturinstitutet (KI) ser att tempot höjs för byggföretag heller inga tecken på att avta. Den så kallade konfidensindikatorn för bygg- och anläggningsverksamhet som KI gör steg i augusti. Uppgången förklaras av rejält uppjusterade anställningsplaner bland företagen inom anläggningsverksamhet, skriver KI.

Taggar: , , , , ,

Micael Appelgren

Publicerad den: 2018.9.3

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!