Thormans Entreprenad AB blev i december uppköpta av utemiljögiganten Green Landscaping AB, med en total omsättning på två miljarder. Foto:KG Z Fougstedt

Publicerad den: 2021.1.5

Utemiljögigant köper upp Thormans

Anläggning: Utemiljögiganten Green Landscaping, med en årlig omsättning på två miljarder kronor, har köpt upp östgötska Thormans Entreprenad AB som nyligen intervjuades i Maskinentreprenören.

Låst innehåll

– Thormans Entreprenad är ett välkänt bolag i branschen och har genom åren lyckats med en imponerande tillväxt. Lönsamheten har dock fått stå tillbaka, vilket är vanligt när fokus legat på tillväxt. Vi har tillsammans med bolagets ledning kommit fram till en ny strategi som innebär ökad fokus på lönsamhet och kundnytta framför tillväxt. Vår bedömning är att lönsamheten kan lyftas väsentligt genom det pågående strategiskiftet och med hjälp av den infrastruktur som Green Landscaping Group tillför till bolaget, säger Johan Nordström, koncernchef Green Landscaping Group.

Sedan starten 2003, då två personer med var sin maskin, har Thormans Entreprenad vuxit till 90-talet årsanställda och 160–170 personer i säsong. Inriktningen ligger på markskötselentreprenad och kunderna är till övervägande del kommuner.

ANNONS:

– Vi har kontrakt på skötseln av kommunala driftområden och fastighets­bolag, främst i Linköping, men har nyligen inlett samarbete med Norr­köpings kommun och har även uppdrag i Motala och Finspång. Det innebär att vi sköter allt från gräsklippning till tömning av papperskorgar och just snöröjning. Vintertid är nästan hela arbetsstyrkan engagerad i vinterväghållning som beredskaps­havare, maskinförare och handskottare, berättade projektchef Jerry Ljungberg i en intervju med Maskinentreprenören nyligen.

I maskinparken finns ett 70-tal maskiner, allt från fyrhjulingar och gräsklippare till traktorer och hjullastare. Omsättningen ligger på drygt 100 miljoner kronor.

– Vi har sedan starten varit med om en otrolig resa i att bygga upp Thormans Entreprenad från det lilla företaget till ett större med fantastiska kunder och medarbetare. Att bli en del av Green Landscaping Group är för oss ett naturligt steg och därigenom fortsätta utveckla bolaget, säger Anders Corazza, vd, Thormans Entreprenad.

Övertagandet skedde 1 december.

Taggar: ,

Ann-Louise Larsson

Publicerad den: 2021.1.5

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!