170204 Märkenas, Silvervägen till Junkerdalen och vägen till Norge. Christer Lestander är den korta och Tobbe är den långe,

Publicerad den: 2019.4.2

Västergötlands vägar fixas av Svevia

Drift och underhåll: För Trafikverkets två driftområden Västra- och Södra Skaraborg kommer Svevia att fortsätta utföra vägunderhållet under ytterligare fyra år.

Låst innehåll

Under vintersäsongen innebär kontrakten att snöröja, halkbekämpa och göra vägarna säkra och framkomliga. För att kunna sätta in rätt åtgärder vid rätt tidpunkt har Svevia jourverksamhet dygnet runt under hela vintersäsongen.

– Den mest trafikerade pulsådern genom driftområde Västra Skaraborg är E20 som också har de högsta kraven när det gäller åtgärder för vintervägunderhåll. Området har också en stor expansionskraft vilket gör det extra intressant att med driftkontraktet ha en långsiktig närvaro på marknaden för väg- och markentreprenader i den här geografin. Personligen tycker jag dessutom att det är ett fantastiskt vackert område där det ligger intill Vänern. Här stannar vi gärna kvar, säger Mattias Svedberg, Svevia

ANNONS:

Driftområdet i Södra Skaraborg präglas av ett mer lågtrafikerat vägnät, utan motorväg eller någon av de riktigt stora städerna.

– Det betyder inte att det är mindre viktigt. Uppdraget är detsamma. Att göra vägarna säkra och framkomliga. Oavsett om man bor på landet eller i stan är vi alla lika beroende av att vägarna fungerar.

De två kontrakten omfattar totalt 2745 kilometer väg och är tillsammans värda cirka 80 miljoner

Taggar: ,

Micael Appelgren

Publicerad den: 2019.4.2

Logga inKom ihåg mig

Skapa användare