Volvokoncernen har sålt sin 25-procentiga andel i den tyska motortillverkaren Deutz. Fokusering på kärnverksamheten ligger bakom affären. Foto: Deutz

Publicerad den: 2017.8.7

Volvo har sålt sin del i Deutz

Företag: Volvokoncernen har sålt hela sitt 25-procentiga innehav i den tyska motortillverkaren Deutz AG. Affären är ett led i Volvos arbete med att fokusera på kärnverksamheten.

Låst innehåll

– Vi kommer att fortsätta att köpa motorer av Deutz, men vi känner att vi inte längre behöver vara investerare i företaget. Volvo och Deutz kommer att ha en fortsatt nära och god relation, säger Henry Stensson, informationsdirektör på Volvo.

Volvo har ett pågående arbete med att fokusera på kärnverksamheten, som innebär att koncernen gör sig av med ägande i flera bolag.

– Vi har tidigare sålt Volvo flygmotorer, vår IT-verksamhet och vårt ägande i den indiska lastbilstillverkaren Eicher. Vi är även på väg att sälja vår del av försvarsverksamheten i Renault. Försäljningen av vårt ägande i Deutz är ett led i det arbetet, konstaterar Henry Stensson.

Enligt Deutz kommer affären inte att påverka det nära samarbetet mellan de två företagen.

– Vi kommer att fortsätta att vara en betydande leverantör till Volvo, särskilt inom segmentet anläggningsmaskiner. Efter Volvos försäljning av sina aktier kan vi fokusera på att höja vår profil som en oberoende tillverkare av innovativa drivsystem, kommenterar Dr Frank Hiller, som är Deutz ordförande.

Text: Lars-olof Tandberg

Publicerad den: 2017.8.7

Logga inKom ihåg mig

Skapa användare