Underleverantören NL Construction, anlitade av Nordex huvudentreprenör Active Works för markarbeten vid vindkraftsparken i Viksjö har nekats fortsatt rekonstruktion och hotas nu av konkurs. Bilden kommer från ett annat projekt.

Publicerad den: 2020.7.31

Ytterligare konkurshot i Viksjö-härvan

Anläggning: NL Construction, som fick i uppdrag av konkurshotade Active Works att genomföra arbeten i vindkraftsparken i Viksjö, hotas nu också av konkurs. Rekonstruktionen har avbrutits och bolaget står nu med 270 miljoner i skulder enligt SVT.

Låst innehåll

Active Works, som var huvudentreprenör för arbetena i Viksjö, har anlitat NL Construction – ett företag med i stort sett samma företrädare och adress som Active Works, men med en annan huvudägare, för markarbetena. NL Construction har i sin tur tagit in ett stort antal underentreprenörer, många av dem har ännu inte fått betalt, och enligt SVT är skulderna till underentreprenörerna runt 70 miljoner.

Sedan årsskiftet har båda bolagen varit under rekonstruktion och Active Works rekonstruktion avbröts förra veckan då Stockholms tingsrätt avslog ansökan om förlängning. Nu har även Ångermanlands tingsrätt gjort samma bedömning gällande NL Construction, rapporterar SVT.

ANNONS:

Med stor sannolik försätts båda företagen i konkurs inom kort.

Taggar: , , ,

Ann-Louise Larsson

Publicerad den: 2020.7.31

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!