Entreprenad, som exempelvis snöröjning, är en viktig del av verksamheten för många lantbrukare. 1 av 4 lantbrukare bedriver någon form av entreprenadverksamhet. Foto: Pixabay

Publicerad den: 2021.6.18

1 av 4 lantbrukare verksamma inom entreprenad

Företagande: Entreprenad är en viktig del av verksamheten för många lantbrukare. 1 av 4 bedriver entreprenadverksamhet, enligt en ny strukturundersökning från Jordbruksverket.

Låst innehåll

Under 2020 ägnade sig ungefär 42 procent av de svenska jordbruksföretagen åt någon form av kombinationsverksamhet. För 26 procent av dessa företag utgjordes mer än hälften av omsättningen av kombinationsverksamhet.

Den vanligaste formen av kombinationsverksamhet 2020 var arbete på entreprenad, både utom och inom jordbruk. En fjärdedel av samtliga svenska jordbruksföretag bedrev någon form av entreprenadarbete 2020. Entreprenadarbete var dessutom vanligare på de större jordbruksföretagen, enligt Jordbruksverket.

ANNONS:

Geografiskt sett finns störst andel företag med kombinationsverksamhet i Stockholms, Södermanlands och Östergötlands län, där mellan 48 och 49 procent av företagen ägnar sig åt någon form av kombinationsverksamhet

Taggar:

Ann-Louise Larsson

Publicerad den: 2021.6.18

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareMaskinentreprenören