NCC ska bland annat bygga 2,8 kilometer järnväg vid Umeå Hamn. Foto: NCC

Publicerad den: 2018.5.28

NCC bygger järnväg i Umeå

Järnväg: NCC ska förbättra hamnlogistiken och utöka kapaciteten av gods mellan järnväg och hamn i Umeå. I uppdraget ingår bland annat att lägga cirka tre kilometer nya järnvägsspår.

Låst innehåll

Beställare är Infrastruktur i Umeå AB (INAB) och NCC:s uppdrag är en totalentreprenad. Projektet innebär att lägga 2,8 kilometer nya järnvägsspår, anlägga 20 000 kvadratmeter asfalterade lagringsytor i anslutning till järnvägsspåren och i hamnen, anlägga 10 000 kvadratmeter övriga hårdgjorda ytor samt anlägga cirka 2,1 kilometer väg.

– Umeå Hamn är en av Norrlands största hamnar och genom att bygga ut järnvägen och skapa förutsättningar för bättre logistik ökar vi kapaciteten. Samtidigt skapar vi en säkrare trafikmiljö för dem som bor och vistas i Holmsund eftersom vi möjliggör för Trafikverket att flytta Holmsunds Bangård som ligger centralt i området, säger Mikael Dahlberg, produktionschef inom NCC Infra.

ANNONS:

Projekteringsarbetet har inletts och byggnationen kommer vara igång efter sommaren. Arbetet förväntas vara klart i november 2019. Ordern är värd 116 miljoner kronor.

Taggar: , , ,

Lars-Olof Tandberg

Publicerad den: 2018.5.28

Logga inKom ihåg mig

Skapa användare