Publicerad den: 2018.12.17

Året 2018 – vilken rökare!

Låst innehåll

Någon julkänsla går knappt att få det här året, det är som om vi alla i branschen liksom bara kör på rakt in i kaklet, men kaklet är inte målet, så vi hasar oss upp ur bassängen på mage, skrapar oss lite på knät och fortsätter att jogga ut mot omklädningsrummet, byter om, och springer hela vägen hem. Bara för att springa tillbaka till jobbet igen.

Men bostadskrisen då? Byggkonjunkturen är över – eller? Jo, men maskinentreprenörer är egentligen inte verksamma inom byggbranschen, hävdar jag. Maskinentreprenörer är verksamma nästan över allt i samhället. Och att bostadsbyggandet går ner kanske till och med stabiliserar världen något för maskinentreprenörer. Det har inte precis varit lätt att få tag på folk 2018. En maskinförare kan gå loss på +/- 40 lax i månaden i den här konjunkturen. Bränslepriser har rusat, servicetekniker går på knäna och det är inte ens säkert man får tid på verkstad.

ANNONS:

Så… 2019, lite lugnare på någon front gör nog inte alla maskinentreprenörer ledsna. Vissa behöver höja blicken, andas och analysera och förbereda för nästa lågkonjunk- tur – som kanske trillar in 2020. Även om riksbanks- chefen tror det håller längre.

Micael Appelgren, Chefredaktör

Publicerad den: 2018.12.17

Logga inKom ihåg mig

Skapa användare