Världens störta branschmässa skjuts upp. Foto: Bauma

Publicerad den: 2021.4.23

Bauma flyttas fram till oktober 2022

Mässa: Mässarrangören Messe München har varit under press, och pandemin har såklart inte varit till fördel för bolaget under året som har gått. Tillsammans med branschens dominerande aktörer fattas nu beslut om att skjuta upp mässan från april till oktober 2022.

Låst innehåll

Bauma i München som anses vara världens största branschmässa har fått flera indikationer på att tillverkarna känner osäkerhet över att delta i april nästa år. Volvo CE och JCB har bland annat sedan tidigare valt att inte vara med. Risk att fler aktörer skulle hoppa av fanns såklart med i beslutet, även om Bauma hävdar att bokningarna varit bra och att det inte är anledningen till beslutet. Det är dock oklart om detta beslut förändrar något för Volvo CE och JCB som menar att de ändå har gjort nya marknadsmässiga analyser gällande mässor.

Skälet till beslutet sägs bland annat vara att både utställare och besökare behöver längre planeringstid för att fatta rätt beslut. Det är också fortsatt oklart om reserestriktioner helt av avvärjda redan till våren 2022. Detta är ju som bekant en global mässa med tillresta från hela världen. Både när det gäller utställare och besökare. Förra mässan var 200 länder representerade. Stora pengar står på spel för bolagen om Bauma skulle tvingas ställa in. Den risken vill inte utställarna eller mässarrangören ta i dagsläget.

ANNONS:

Taggar: , ,

Micael Appelgren

Publicerad den: 2021.4.23

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareMaskinentreprenören