Bellman Group köper maskinförmedlingsföretaget Samgräv i Göteborg. Samtidigt blir Samgräv delägare i Bellman Group. Foto: Lars-Olof Tandberg

Publicerad den: 2018.12.13

Bellman köper Samgräv i Göteborg

Företagsköp: Bellman Group har ingått avtal om att förvärva maskinförmedlingsföretaget Samgräv Holding AB i Göteborg. Samgräv ska drivas i separat regi även efter förvärvet.

Låst innehåll

– Genom förvärvet av Samgräv får Bellman Group en stark position även i Västsverige. Det ligger helt i linje med vår affärs- och strategiplan att fortsätta utveckla verksamheten i Göteborgsområdet samt inom inerta deponier och återvinningsanläggningar, säger Håkan Lind, vd för Bellman Group.

Samgrävs verksamhet är inriktad på förmedling och uthyrning av bland annat entreprenadmaskiner, lastbilar, maskinförare och anläggare. Dessutom har företaget egna inerta deponier, återvinningsanläggningar och bergtäkter.

ANNONS:

Bellman Group kommer att förvärva samtliga aktier i bolaget Samgräv Holding AB och indirekt dess dotterbolag. Enligt ett pressmeddelande kommer Bellman Group att betala 144 miljoner kronor för Samgräv. Av det betalas 100 miljoner kontant och 44 miljoner i nyemitterade aktier. Det betyder att Samgrävs ägare får en ägarandel i Bellman Group på 6,8 procent.

– Samgräv har haft en kortsiktig plan om att befästa sig väl i Västra Götaland och en långsiktig plan om att expandera i Stockholm och Malmö. Vi har haft en ambition om att komma in i ett större sammanhang som ger oss handlingskraft och nya samarbeten. Vi har i Bellman Group hittat gemensamma värderingar och tankar kring framtiden, säger Samgrävs ägare Roger Hansson.

Förvärvet är villkorat av att Bellman Group erhåller erforderlig finansiering samt att Konkurrensverket lämnar sitt godkännande.

Taggar: , , ,

Lars-Olof Tandberg

Publicerad den: 2018.12.13

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!