– Utredningen är ett steg i rätt riktning men ett helhetsgrepp krävs kring bostadspolitiken för att verkligen få bukt med de problem som präglar bostadsmarknaden, säger Björn Wellhagen, näringspolitisk chef på Sveriges Byggindustrier. Foto: Rosie Alm

Publicerad den: 2017.2.27

BI välkomnar översyn av byggregler

byggregler: Regeringen vill modernisera dagens byggregler för att gynna ökad konkurrens och öka bostadsbyggandet. Därför har man tillsatt en kommitté som ska genomföra en översyn av plan- och bygglagen, plan- och byggförordningen samt Boverkets byggregler och föreskrifter.

Låst innehåll

– Utredningen är ett steg i rätt riktning men ett helhetsgrepp krävs kring bostadspolitiken för att verkligen få bukt med de problem som präglar bostadsmarknaden. Vi ser gärna att vi bjuds in att delta i utredningsarbetet för att kunna bidra med våra expertkunskaper, säger Björn Wellhagen, näringspolitisk chef på Sveriges Byggindustrier.

Han påpekar att ett program för bostadspolitik även måste innehålla åtgärder för att exempelvis öka rörlighet på bostadsmarknaden, underlätta för kapitalsvaga hushåll att etablera sig på bostadsmarknaden och balanser den målkonflikt som finns mellan att bygga fler bostäder och att minska hushållens skuldsättning.

ANNONS:

Taggar: ,

Publicerad den: 2017.2.27

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!