Med en spindelgrävare kan man ta sig fram som ingen annan maskin kan. I somras fick Björkfors Gräv och Markservice sin sprillans nya M45X. Foto: Björkfors Gräv och Markservice

Publicerad den: 2020.9.16

Björkfors är fast i spindelnätet

Landet runt: För fyra år sedan köpte Björkfors Gräv och Markservice en begagnad Menzi Muck. De fastnade direkt för konceptet och i mitten av juli tog de emot en sprillans ny M545X.

Låst innehåll

– Vi blev inte först i Sverige den här gången, det levererades en maskin av samma modell någon vecka innan till en entreprenör i Skåne. Men vi är god tvåa, berättar Lars Götesson, ägare och ”alltiallo” på Björkfors Gräv och Markservice AB.

För tillfället används den nya spindel­grävaren vid ett projekt i Stockholm där man sätter mittbarriärer på Danderydsvägen.
– Den stora fördelen där är framkomligheten och att vi kan kliva över barriärerna som ingen annan maskin kan, berättar Lars Götesson.

ANNONS:

2016 köpte Lars Götesson och sonen Henrik sin första Menzi Muck. Den ersatte då en skördare på buskröjningsuppdrag. Ju längre tiden gick kom allt fler uppdrag och i slutet av förra året bestämde man sig för att uppgradera till den nya X-modellen.

– Det var självklart att det skulle bli en spindelgrävare igen. Säger Lars Götesson.

Med blotta ögat är det svårt att se skillnad mellan den nya modellen, M545X och den tidigare M545-maskinen som Björkfors Gräv nu bytt in.

– Största skillnaden är att man gjort en del förändringar i undervagnen och lite mer finesser när man ska klättra med den. Den är ännu smidigare än den tidigare att ta sig fram med och kan användas till väldigt många olika arbetsmoment.

– Vi kör en hel del röjning av betesmarker med den och så har vi varit med och satt viltstängsel. Just nu är vi fullbokade till november med Menzi Mucken, säger Lars Götesson.

Förutom den schweiziska alpklättraren finns också en bandgrävare, Cat314E och en Kobelco SK85 i maskinparken samt två lastbilar och en hjullastare.

Taggar: , ,

Text: Ann-Louise Larsson Foto: Björkfors Gräv och Markservice

Publicerad den: 2020.9.16

Logga in



Kom ihåg mig

Skapa användare



Maskinentreprenören