Tillgången på maskiner och utrustning ser ut att bli den stora utmaningen i år, efterfrågan är hög. Det konstaterar brittiska analysföretaget Off Highway Research. Foto: Pixabay

Publicerad den: 2021.3.31

Bra drag i försäljningen trots pandemi

Marknad: Försäljningen av utrustning och maskiner globalt sett gick bättre än väntat förra året. Prognosen för 2021 blickar mot nya rekordnivåer, enligt brittiska analysföretaget Off Highway Research och tillgången ser ut att bli den stora utmaningen, snarare än efterfrågan.

Låst innehåll

– Frågan inte är så mycket om det kommer att finnas efterfrågan på utrustning, snarare om tillverkarna kommer att kunna möta den, säger Chris Sleight på Off Highway Research till khl.com.

Förväntningarna för 2021 ser ut att vara begränsningar i utrustningsförsörjning och långa ledtider för maskiner. Off-Highway Research anser att dessa faktorer är den största utmaningen och att branschen når sin försäljningspotential snarare än några hinder från efterfrågesidan, tillägger han.

ANNONS:

Före Covid-19-pandemin väntades marknaden för byggutrustning sjunka en aning 2020. Men faktum är att trots en pandemi presterade marknaden bättre än vad man förväntade sig före Covid-utbrottet. Kraftiga stimulansåtgärder i Kina och mindre nedgång än väntat på flesta marknader har hållit byggutrustningsförsäljningen uppe. Vissa marknader har till och med vuxit under pandemiåret.

Taggar: ,

Ann-Louise Larsson

Publicerad den: 2021.3.31

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareMaskinentreprenören