Bygg och anläggning kämpar på i coronaepedemin - omsättningen sjunker med förhoppningarna ökar.

Publicerad den: 2020.8.5

Bygg- och anläggning mer positiva trots lägre omsättning

Ekonomi: Det är konjunkturinstitutet (KI) som i slutet av juli undersökt hur näringslivet upplever att omsättningen i bolagen har påverkats av Corona. Senaste mätningen visar att något färre andel företag upplever en minskad omsättning på grund av coronapandemin.

Låst innehåll

Totalt är det 60 procent av företagen som svarar att de har ett omsättningstapp. I förra mätningen KI gjorde var motsvarande siffra åtta procentenheter högre. Fortfarande svarar dock drygt 30 procent av företagen totalt inom näringslivet att det finns en risk för avveckling.
Andelen företag inom bygg och anläggning uppger dock att de har ett omsättningstapp som har ökat jämfört med förra mätningen. KI flaggar här för att statistiken är osäker då man i senaste undersökningen fick in klart färre svar.

KI:s så kallade Barometerindikator steg dock i juli med 8,1 enheter (från 75,3 till 83,4). Ökningen förklaras av att färre just nu har pessimistiska förväntningar om framtiden. Indikatorn för bygg- och anläggningsverksamhet har ökat med nästan tre enheter jämfört med förra månadens nivå. Förklaringen till uppgången är högre förväntningar på orderstockarnas framtida utveckling.

ANNONS:

Taggar: ,

Micael Appelgren

Publicerad den: 2020.8.5

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!