Kinesiska bilfabrikanten Geely bygger ett 100 000 kvadratmeter stort innovationscenter i Göteborg. Bra Bygg AB har fått uppdraget som är värt två miljarder kronor. Foto: Geely

Publicerad den: 2018.11.8

Bygger jätteanläggning åt Geely

Projektnytt: BRA Bygg AB ska bygga ett innovationscenter åt Volvo personvagnars ägare Geely i Göteborg. Centret blir drygt 100 000 kvadrat stort och kostar två miljarder att bygga.

Låst innehåll

Veidekkeföretaget BRA Bygg AB har fått uppdraget att bygga Geely Innovation Centre på Lindholmen i Göteborg. Bakom projektet ligger Geelys vision att främja innovation genom öppenhet, samarbete och delning av kunskap och erfarenheter.

I det tidigare varvet på Lindholmen byggs ett öppet campus av multifunktionella byggnader med en total yta på mer än 100 000 kvadratmeter. Det nya innovationscentret ska inkludera kontor, center för bildesign, showroom och hotell. När centret står klart år 2022 kommer det att rymma 3 500 medarbetare.

ANNONS:

– I mer än fem år har BRA Bygg och Geely samarbetat med planerna för Geely Innovation Centre. Nu ser vi fram emot att bygga ett nytt, levande nav och kraftcenter för svensk innovation på Lindholmen i Göteborg, i nära samarbete med kunden, säger Anders Billström, vice verkställande direktör och projektledare för Geely Innovation Centre i BRA Bygg AB.

Taggar: , , ,

Lars-Olof Tandberg

Publicerad den: 2018.11.8

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareMaskinentreprenören