Caterpillar behåller ledningen som världens största maskintillverkare även 2019. 16 procent av alla nya entreprenadmaskiner som såldes i världen förra året var från Caterpillar. Foto: Caterpillar

Publicerad den: 2020.5.28

Caterpillar fortsatt störst i världen

Maskinförsäljning: Caterpillar behåller ledningen som världens största maskintillverkare. Det visar årets sammanställning över den globala maskinförsäljningen, ”Yellow Table”, som den brittiska tidningen International Construction Magazine gör varje år.

Låst innehåll

Förra året såldes anläggningsmaskiner i världen till ett sammanlagt värde av hela 202,7 miljarder US-dollar. Det är första gången som försäljningen når över 200 miljardersstrecket och en tioprocentig ökning jämfört med 2018.

Som oslagbar etta över världens största maskintillverkare finns i vanlig ordning Caterpillar, som stod för 16 procent av den globala maskinförsäljningen förra året. Inte helt oväntat följer Komatsu på plats nummer två, precis som tidigare år. Plats nummer tre behåller John Deere, som intog positionen 2018 efter uppköpet av Wirtgen Group.

ANNONS:

Sammanställningen visar också att de kinesiska tillverkarna är på frammarsch och tar allt mer plats på världsmarknaden. I topp bland de kinesiska tillverkarna finns XCMG följt av Sany, som petat ner Volvo CE en plats och tar nu plats bland de fem största tillverkarna i världen.

Tio-i-topplistan ser ut som följer:

1. Caterpillar

2. Komatsu

3. John Deere

4. XCMG

5. Sany

6. Volvo CE

7. Hitachi

8. Liebherr

9. Doosan

10. Zoomlion

Taggar: , , , ,

Ann-Louise Larsson

Publicerad den: 2020.5.28

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!