I Caterpillar Operator Challenge är målet att hitta världens bästa maskinförare. Via lokala uttagningar i Sverige går det att nå finalen på Conexpo i Las Vegas nästa år. Foto: Caterpillar

Publicerad den: 2019.4.10

Caterpillar söker världens bästa maskinförare

Maskinförare: Caterpillar har dragit igång ett inofficiellt VM för maskinförare. Via lokala uttagningar i Sverige kan tre förare nå semifinalen i Malaga. Vinnaren där får tävla i världsfinalen på maskinmässan Conexpo i Las Vegas nästa år.

Låst innehåll

Förarna kvalificerar sig i lokala tävlingar som hålls av Cat-återförsäljare över hela världen. Svenska uttagningar till Caterpillars globala förarutmaning sker på mässorna Load Up North i Umeå 29–31 augusti och Entreprenad Live på Ring Knutstorp i Skåne 12–14 september.

De bästa förarna från varje land får sedan delta i regionala semifinaltävlingar som kommer att hållas i Japan, Brasilien, Spanien och USA under oktober och november 2019.

ANNONS:

Vinnarna i respektive regionfinal tävlar i den globala finalen som ska hållas vid maskinmässan Conexpo i Las Vegas i mars 2020. Den som kröns till vinnare får en resa för två med alla kostnader betalda till en global Caterpillarfabrik som han eller hon väljer.

Caterpillars Operator Challenge 2019/2020 är den största tävlingen någonsin i sitt slag och följer på framgångarna med den europeiska tävlingen “New Range – New Rules” som hölls i fjol vid Caterpillars demonstrations- och utbildningscenter i Malaga i Spanien. Där deltog 18 förare från tio länder i Europa, Mellanöstern och Eurasien i finaltävlingen. Den tyska föraren Sebastian Behr tog hem högsta vinsten.

– Med den Operator Challenge vill Caterpillar hylla mångfalden och skickligheten hos alla förare runtom i världen som använder anläggningsutrustning varje dag. Vi hoppas att tävlingen kommer att locka fler personer till vår bransch, säger Jessica Nunley, Global Marketing Innovations Manager för Caterpillar.

Taggar: , , , , ,

Lars-Olof Tandberg

Publicerad den: 2019.4.10

Logga in



Kom ihåg mig

Skapa användare



Do NOT follow this link or you will be banned from the site!